Gelders Sportakkoord voor grote evenementen en breedtesport

ERMELO - Vanmiddag is in Arnhem het Gelders Sportakkoord ondertekend door tientallen organisaties en overheden waaronder de gemeente Ermelo. Wethouder Laurens Klappe zette zijn handtekening en meldde daarbij dat hij voor Ermelo inzet op een open sportpark op De Zanderij. 

Met de succesvolle Big start van de Giro d’Italia en het WK Beachvolleybal is Gelderland hard op weg om een toonaangevende sportregio te worden. In de afgelopen jaren is veel gebeurd om de economische en maatschappelijke waarde van sport te benutten en te versterken. Tal van organisaties, instellingen, bedrijven, verenigingen, steden en gemeenten hebben een stevige sportambitie. 

Ambitieverklaring

De provincie wil kracht, kennis en inzet met elkaar bundelen waardoor er een vitale, sportieve en aantrekkelijke Gelderse sportregio. Een goed sportklimaat maak je immers samen. Partijen zijn door de Provincie Gelderland uitgedaagd en hebben elkaar geïnspireerd om hun ambities in het Gelders Sportakkoord de komende jaren te realiseren. Voor de Ermelose wethouder Laurens Klappe betekent dat de realisatie van een open sportpark. ,,Ik zie hier de combinatie tussen de zorg, met onder anderen De Parasol, GGz Centraal en Welzijn Ermelo, met sport en dagbesteding. De mogelijke komst van Calluna op De Zanderij biedt hiervoor nieuwe kansen.” De wethouder zet hierbij vooral in op de breedtesport. ,,Een multifunctioneel gebouw waarbij we gebruik maken van de horeca van Calluna, het clubgebouw van Dindoa en van EFC." Daarnaast wil de provincie de organisatie van aansprekende sportevenementen in Gelderland en het neerzetten van een goede structuur voor talentontwikkeling.