Talloze diefstallen in Ermelo

ERMELO – Gisteren stond de 27-jarige Sonny S. uit Putten weer eens voor de rechter. De veelpleger had nogal wat kritiek op het OM omdat hij al weer enkele maanden in voorarrest zat. S. pleegde diverse inbraken in Ermelo.

Daarnaast was hij in 2013 al eens eerder veroordeeld voor ontucht met een slapend meisje. In zijn proeftijd ging hij toch weer de fout in. Hij brak op 20 oktober 2016 in bij Proson aan de Paul Krugerweg en nam daar geld en/of goederen weg. Daarnaast brak hij ook nog in bij een huisje van vakantiepark Sneeuwwitje aan de Looweg en nam op 18 oktober een snorfiets weg bij de Plus supermarkt aan de Leeuwerikstraat. Eerder die maand stal hij ook al een snorfiets bij het zorgcentrum aan de Kanoweg. Hij werd tevens verdacht van het stelen van fietsen en andere goederen. Het OM verdacht hem ook van bedreiging en mishandeling. De veelpleger stond gisteren voor de Zutphense rechter. De uitspraak volgt.

Vrijlating

In januari had de advocaat van S. nog om vrijlating verzocht omdat de rechtszitting zo lang op zich liet wachten. S. vond dat hij de dupe was van het voorarrest zonder dat er een uitspraak was. Hij verweet tijdens die zitting de Officier van Justitie van slordigheidjes in het onderzoek, wat door zijn advocaat werd ondersteund. De Officier erkende dat er inderdaad het een en ander in het vooronderzoek was misgegaan. Zo was er nog geen persoonlijkheidsonderzoek van het NIFP gedaan en hij had ook het Reclasseringsrapport nog niet ontvangen. Het OM vond echter niet dat S. hierdoor vrijgelaten moest worden. Dat was de advocaat van S niet met de Officier eens en pleitte voor vrijlating. De rechter ging hier niet in mee en besliste dat S. tot de rechtszitting op 27 februari in Vught moet blijven.