'Bij steppen komen nauwelijks blessures voor'

ERMELO - Stoer en sportief, dat is steppen voor volwassenen. Jennifer Bosman, zelf stept ze al jaren, zette met medewerking van de gemeente Ermelo mensen op de step.

Genieten van de natuur terwijl je aan je conditie werkt, eigenlijk heeft deze sport op de kickbike alles in zich. Daarom stuurde Bosman dit stepplan in toen de gemeente een Stimuleringsregeling voor Beweeg ideeën had uitgeschreven. ,,Belangrijk hierbij was dat het ging om buiten bewegen en dat het mogelijk was voor jong en oud,” aldus de initiatiefneemster. Bosman begreep dat dit haar kans was om ook andere mensen aan het steppen te krijgen. Tegelijkertijd vond ze dat steppen voldeed aan praktisch elke voorwaarden die de gemeente Ermelo stelde. ,,Daarom maakte ik een plan en leverde dit in.”

Step herondekt

De gemeente kende haar vervolgens, samen met nog 13 andere aanbieders, een Stimuleringsbedrag toe. Bosman gebruikte dit geld om vijf steps aan te schaffen. ,,Daarmee kon ik eind vorig jaar van start gaan met het geven van proeflessen.” Half december was het eerste lid een feit en nu zijn er meer dan twintig leden tussen de 35 en 58 jaar. Deze leden zijn bijna allemaal vrouw en steppen eens in de week een uurtje om zo te werken aan hun conditie. Een aantal jaren geleden hebben mensen het ‘plankje tussen twee wielen’ herontdekt. Dat klinkt wat oneerbiedig, maar van het kinderstepje is de step is nu uitgegroeid tot een populair vervoermiddel voor volwassenen. Ook steeds meer mensen ontdekken het als sport. ,,Het is minder belastend voor enkels, knieën en heupen dan bij bijvoorbeeld hardlopen,” vertelt Bosman enthousiast. ,,Bij steppen komen nauwelijks blessures voor.”

Techniek

De Ermelose heeft een programma ontwikkeld en de eerste acht weken wordt er aan techniek gewerkt. ,,Hoe beter je techniek, hoe makkelijker het steppen gaat. De meeste rijden na acht weken twintig kilometer. Na deze eerste 8 weken kun je natuurlijk blijven steppen bij StepErmelo en wordt er aan conditie gewerkt, sociale contacten opgedaan, genoten van de natuur en train je al je spieren.” Wie meer informatie hierover wil, klik hier.