Trampolinespringers goed van start 

ERMELO - Zaterdag werd in Ruurlo de eerste van drie plaatsingswedstrijden trampolinespringen georganiseerd voor de regionale C-, D- en E-klassen. Bij de juniormeisjes was er goud voor Sparta: Jilde Hagen behaalde de eerste plaats en zilver was er voor Rhodé van den Brink. Synchroon behaalden de Sparta-dames ook het goud.

Een fors gegroeid aantal springers nam hier aan deel, waaronder een grote groep van Sparta Ermelo. In E-klasse sprongen de jongsten Chemène Hazelof , Danique Middelwijk , Thijn Helming en Sofie van Beekhuizen hun kwalificaties. Bij het synchroonspringen hadden ze nog wat startproblemen. Met her en der een foutje belandden Hazelof/Helming op de 4e plaats en Van Beekhuizen/Middelwijk op de 5e plaats.

Brons

Individueel ging het de talenten een stuk beter af. Chemène behaalde het brons bij de Instappers, terwijl Sofie het zilver wist te veroveren bij de Pupillen. Thijn wist voor het eerst zijn keuze-oefeningen uit te springen met een salto erin en deed dat prima. Hij werd 7e. Danique behaalde ondanks een klein foutje de 4e in het eindklassement. In de D-klasse sprongen Jula Arends, Merel van de Kamp, Femke Elzinga en Annamay de Bruijne. Ook deze twee duo’s konden elkaar nog niet goed vinden bij het synchroonspringen. Elzinga/De Bruijne behaalden de 6e plaats en Arends/Van de Kamp eindigden op de 5e plaats.

Synchroon

Eenmaal bij de individuele wedstrijd aanbeland ging het de dames een stuk beter af en beheersten ze de klasse. Femke wist verrassend het goud naar zich toe te trekken, terwijl het zilver naar Jula Arends ging en het brons naar Merel. Annamay werd ook nog keurig 5e in het eindklassement. Caro Binnerts, Laurens Bos, Ranita Jansen en Fleur de Rook debuteerden in de C-klasse en deden dat niet slecht. Laurens wist met drie prima oefeningen het brons te behalen bij de Jeugdjongens. Samen met zijn synchroonpartner van KDO Apeldoorn Thijmen Timmer behaalde hij ook nog eens het zilver. Fleur wist onverwacht het goud te bemachtigen bij de C-Jeugdmeisjes. Ranita reikte in dezelfde klasse tot plaats vier. Caro sleepte bij de C-Pupillen het zilver in de wacht. Synchroon deden Binnerts en De Rook het ook onverwacht goed. Daar gingen de dames er met het goud vandoor.

Jesper Jansen

Bij de juniormeisjes was er goud voor Jilde Hagen en zilver voor Rhodé van den Brink. Synchroon behaalden de dames ook het goud. Zara Dijkema behaalde een 5e plaats in deze druk bezette klasse. Synchroon werd zij 8e met Sandra. Britt Stoel werd 6e. Synchroon behaalde zij met Ranita een 9eplaats in het eindklassement . Zilver was er ook voor C-dame Nynke van der Veen met een nieuwe keuze-oefening. Sandra Schaftenaar werd 4e en Sandra Rakhorst 5e. Samen werden zij 5e bij het synchroonspringen. Tot slot won ook Jesper Jansen bij de C-heren het goud, met een nieuwe schroefsalto in zijn oefening.