Burgemeester speldt onderscheidingen op

ERMELO - Traditiegetrouw vond vanmorgen, voorafgaand aan de viering van Koningsdag, de Lintjesregen plaats. Burgemeester André Baars mocht in De Dialoog zes Ermeloërs een Koninklijke Onderscheiding opspelden. Allen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Waren het vorig jaar zeven dames die de onderscheiding kregen, dit jaar is er 'slechts' één vrouw namelijk Teuni de Bruijn-Kant (76). Ze werkte tot haar pensioen in 2004 als activiteitenbegeleider bij Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe, locatie de Dillenburg in Ermelo waar zij nog altijd als vrijwilliger betrokken is. Zij verleende daarnaast sinds 1975 ondersteuning aan een weduwe met (jonge) kinderen. Ook is ze jarenlang bestuurslid van christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging Passage, afdeling Ermelo-West. Teuni de Bruijn is actief binnen de leeskring. Ook vervulde zij meermalen de rol van ouderling en vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk van Ermelo. Als tweede kreeg Bert Noteboom (58) zijn onderscheiding opgespeld. Hij is bestuurslid van het landelijke hoofdbestuur van de Reformatorische Maatschappelijke Unie. Hij vervulde bestuursfuncties van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) in de deelgemeente Kralingen. Tegenwoordig is hij bestuurslid van Stichting De Samaritaan wonen en zorg, een christelijk woonzorgcomplex in Putten en hij is bestuurslid van NET Foundation, een interkerkelijke reformatorische stichting die wereldwijd Bijbelgetrouw onderwijs online beschikbaar maakt.

Kringloop

Gedecoreerde Berend Boom (81) was tot 2000 technisch onderwijsassistent bij het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo. Sinds 1980 is hij betrokken als vrijwilliger bij het Boeldagcomité. Decorandus had een heel groot aandeel in de organisatie van drie grote bazaars. Hij is coördinator van de vrijwilligers binnen de Stichting Kringloopwinkel Ermelo, destijds opgericht vanuit het Boeldagcomité. Ook voormalig agrariër Aalt Hop (76) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij verbouwde jarenlang groente voor de Voedselbank. Nu hij zelf niet meer over zijn boerderij beschikt, verbouwt hij groente voor hetzelfde doel in een groentetuin bij familie. Ook is hij sinds 2004 als vrijwilliger betrokken bij het jaarlijkse Oogstfeest. Tot voor kort was decorandus met regelmaat te vinden op de Buurtbus. Vervolgens was het de beurt aan Hans Beek (69) was jarenlang vrijwilliger, penningmeester en vicevoorzitter van de voetbalvereniging F.C. Horst in Ermelo. Betrokkene was o.a. actief als elftal begeleider bij de jeugd, hij ondersteunt en adviseert het bestuur en de vrijwilligers tot op de dag van vandaag. Ook is Hans Beek penningmeester van BurgerBelangen Ermelo. Arnold Tromp (70) neemt afscheid als penningmeester van de Oranjevereniging Ermelo Hij stond aan de wieg van Koningsdag ‘nieuwe stijl’ en beheerde ruim tien jaar het ledenbestand van deze Ermelose vereniging. Sinds 1990 is hij technisch vrijwilliger bij voetbalvereniging DVS '33 Ermelo. Hij onderhoudt de technische installaties. Daarnaast vervulde hij een adviserende rol bij de diverse nieuwbouwprojecten van de accommodatie. Ook is hij actief binnen het ondernemersplatform de Businessclub van DVS '33. Tromp was betrokken bij de fusie van de politieke partijen Gemeentebelang en de Dorpspartij Ermelo.