Nieuw dorpslied tijdens aubade

ERMELO - Hevige buien gaan vooralsnog aan Koningsdag Ermelo voorbij. Vanmorgen werd er zelfs met een stralende zon het nieuwe dorpslied gezongen tijdens de aubade. Vervolgens waren er heel veel spullen te koop op de kleedjesmarkt en de braderie. Ook op ’t Weitje waren heel veel mensen, vooral de kinderen konden er hun energie kwijt.

De horecaondernemers, die op deze locatie samen een Koningsnacht hadden georganiseerd, kijken zeer opgewekt terug. ,,Het was ontzettend druk en gezellig,” vertelt mede-initiatiefnemer Marnix Grift. ,,Het is zonder problemen verlopen.” Ook burgemeester André Baars is enthousiast over de festiviteiten. ,,Ik ben er zelf geweest en schat dat er zo’n 2000 bezoekers waren. En er zijn geen noemenswaardige incidenten gebeurd.”

Muziek

Vandaag is het vooral de kleedjesmarkt die mensen al vroeg op de been brengt. Waren de weersvoorspellingen ronduit slecht, de zon zorgt er geruime tijd voor dat het ook op de terrassen in het dorp goed toeven is. Muzikaal gezien is er op Koningsdag in Ermelo ook van alles te beleven. Op het Oranjeplein zorgt muziekcentrum Tirion voor vertier. De populaire band Measures laat hier van zich horen. Op het Pauwenplein zijn het DJ's die de muziek verzorgen en tussen de kleedjes door treden jonge artiesten op met hun blokfluit en gitaar. Vanaf 13 uur gaat het ook op ’t Weitje weer los tijdens het Oranje Muziekfeest. Tony Terrific, de Lawine Boys, Henk Dissel, Tom Haver en Isa Bonvinaes zorgen tot vanavond laat dat de Ermelose Koningsdag een spetterend feest wordt.