Bezoek aan Plein van de Hemelse Vrede

ERMELO - Afgelopen zondag is een groep van dertig leerlingen van Christelijk Collge Groevenbeek vanaf Schiphol vertrokken naar China. Het is de eerste excursiegroep van de Ermelose school die deze verre en indrukwekkende reis gaat maken.
De groep is maandag 8 mei in Shanghai aangekomen waar ze een aantal dagen zullen verblijven voordat ze verder reizen naar hun partnerschool in Zhenjiang. Tot slot wordt er doorgereisd naar Beijing.

 

In Shanghai bezoeken ze een museum en maken ze een rondvaart over de Huangpu. De leerlingen volgen vanaf begin dit schooljaar Chinese les en kunnen het nu dus ook echt in de praktijk gaan toepassen. Groevenbeek heeft Chinees als keuzevak opgenomen omdat China zowel politiek als economisch een steeds belangrijkere plaats inneemt in de wereld. De kans dat leerlingen in het hun vervolgstudie of latere werk met China in aanraking komen wordt alleen maar groter.

Natuurlijk is het oefenen van de taal een belangrijk onderdeel. Maar bij zo'n reis mag natuurlijk een bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede en de Chinese muur niet ontbreken.