Onthulling routepaneel bij Uddelermeer

ERMELO/ REGIO - Afgelopen vrijdag is het Fietsroutenetwerk op de Veluwe officieel geopend. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk fietste met verschillende Veluwse bestuurders een deel van het netwerk van Elspeet naar Uddel, waar ook de openingshandeling plaatsvond.

Bij het Uddelermeer onthulden Van Dijk, de Ermelose wethouder Esther Heutink en wethouder Harjo Pinkster van Voorst een routepaneel. Het fietsroutenetwerk Veluwe is verbeterd en uitgebreid naar 2050 kilometer en 575 knoop­punten. De routes zijn in twee richtingen te fietsen. In het nieuwe ontwerp is beter rekening gehouden met het ontsluiten van recreatiebedrijven, horeca en bezienswaardigheden. Nog steeds brengt het fietsroutenetwerk de fietsende toerist naar de plekken op de Veluwe waar volop genoten kan worden van natuur en landschap.

Beheerders

Het fietsknooppuntennetwerk Veluwe is een gezamenlijk project van twintig gemeenten: Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Brummen, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Renkum, Rheden, Rozendaal, Voorst en Wageningen. Namens deze gemeenten treden de gemeenten Apeldoorn en Ermelo op als beheerder van het netwerk.

Fietsknooppuntennetwerk

Het fietsknooppuntennetwerk Veluwe is verbeterd en uitgebreid naar 2050 kilometer en 575 knooppunten dat in twee richtingen kan worden gefietst. In het ontwerp is beter rekening gehouden met het ontsluiten van recreatiebedrijven, horeca en bezienswaardigheden. Twintig Veluwse gemeenten en de provincie Gelderland investeren zo in de toeristische infrastructuur en de beleefbaarheid van de Veluwe. In totaal zijn er 9000 fietsbordjes geplaatst en 575 informatiepanelen. www.routesopdeveluwe.nl.