Ambassadrice gunt lotgenoten een Opkikkerdag

ERMELO - De Ermelose Rachel Schelleman laat zich tijdens de Avond4daagse sponsoren. De opbrengst gaat naar de Stichting Opkikker. Schellen heeft een zeldzaam syndroom en is haar hele leven al ziek. ,,Ik ben te vroeg geboren en heb veel gezondheidsproblemen,” vertelt ze. In 2000, na de zoveelste operatie kreeg Schelleman een Opkikkerdag. Ik was toen 13 jaar en het was een dag om nooit te vergeten.”

De herinneringen aan die dag toveren zelfs zeventien jaar later nog een glimlach op haar gezicht. ,,Ik ben samen met mijn moeder, mijn opa en oma en mijn hartsvriendin met een limousine naar het Dolfinarium gebracht. Tijdens het bezoek aan het Dolfinarium mocht ik samen met mijn vriendin met de dolfijnen spelen, ze aanraken. En als afsluiting zijn we daarna samen wezen eten. Ik kan alleen maar zeggen deze dag was in een woord geweldig!” In 2004 werd Rachel benaderd om Ambassadrice van de Stichting Opkikker te worden. Haar taak is om te helpen meer naamsbekendheid te geven aan de Opkikker. ,,Ik vertel heel vaak over mijn dag. En wanneer mogelijk houd ik acties om geld in te zamelen.” In de dertien jaar dat ze ambassadrice is, heeft ze al heel wat acties op touw gezet. Ze zamelde mobiele telefoons in, verkocht sleutelhangers en deelde acties van de Stichting Opkikker via sociale media. Nu laat ze zich sponsoren tijdens de Avond4daagse.

Ambassadeursdagen

Vorig weekend waren er weer de Ambassadeursdagen, ditmaal in DierenPark Amersfoort. Ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen van een kind en de overige gezinsleden. Stichting Opkikker organiseert Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Samen een dag plezier maken en de dag zorgeloos beleven. Op 20 en 21 mei ontving Stichting Opkikker 1200 gezinnen in DierenPark Amersfoort die in het verleden een Opkikkerdag hebben gehad. Zij zetten zich, ondanks hun eigen aandoening, in voor zieke leeftijdsgenootjes, die ook een Opkikker kunnen gebruiken. ,,Ik heb zo veel mooie momenten mogen beleven om ook even te kunnen vergeten,” vult Schelleman aan. ,,Zo verzorgt Stichting Opkikker al 17 jaar in mijn leven dagen om kracht op te doen om te blijven knokken. Daarom heeft deze organisatie een heel bijzonder plekje in mijn hart en wil ik helpen om te zorgen dat lotgenoten ook zo'n dag kunnen beleven, want na veel vervelende dagen duren deze leuke dagen toch net iets langer.” Dergelijke lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin. Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Zo’n tweeduizend keer per jaar verrast deze organisatie gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten ze niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt ook hierdoor veel langer dan één dag. Wie haar wil sponsoren klikt hier.