Knieblessure houdt burgemeester thuis

ERMELO – Vanwege een ernstige knieblessure is burgemeester André Baars een aantal weken uit de roulatie. Hij struikelde van de week van een afstapje en scheurde daarbij een pees aan de knieschijf. Hij werd in ziekenhuis St.Jansdal geopereerd.

Baars kwam dinsdag tijdens het congres van Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) te Goes in Zeeland ongelukkig ten val en scheurde daarbij de pees in zijn knie. Baars werd met de ambulance naar ziekehuis St.Jansdal gebracht waar hij woensdag werd geopereerd. Wethouder Laurens Klappe bracht Baars' auto terug naar Ermelo. De burgervader is vanmiddag uit het ziekenhuis ontslagen en zal de komende weken thuis genezen van de operatie. Pas over enkele weken zal zijn revalidatietraject beginnen. Dit zal zoveel mogelijk thuis en ambulant plaatsvinden. De verwachting is dat Baars enkele weken afwezig zal zijn, maar wel weer snel vanuit huis enkele werkzaamheden zal oppakken.

Intern

,,Externe vervanging is niet aan de orde,'' aldus perswoordvoerder Moniek Winters. ,,We gaan dit intern oplossen. Zijn taken worden, indien nodig, door andere collegeleden overgenomen.'' In principe zal alle werkzaamheden waargenomen worden, behalve zijn persoonlijke spreekuur. Dat zal komen te vervallen. Als er mensen zijn die toch specifieke vragen hebben, kunnen ze hiervoor een afspraak maken met een van de wethouders,'' aldus Winters. De komende twee raadsvergaderingen zullen worden voorgezeten door Wouter Vogelsang, die vervangend raadsvoorzitter is.

Veiling

Burgemeester Baars zou aankomende zaterdag, tijdens Ermelo Draait Door een vaatje Hollandse Nieuwe veilen voor het goede doel. Ook dit gaat Baars dus niet kunnen doen. De organisatie is ondertussen op zoek gegaan naar een vervangende veilingmeester en hebben die gevonden in de persoon van Angelique Verweij, advocaat bij Van Bloemendaal & Verweij Advocaten.