Serra en Dana zijn vertrokken

ERMELO - Ze zijn vertrokken, het team Serra en Dana, aan de Stofwisseltour. Dit weekend fietst het team van HTT (vriendenclub uit Horst, Telgt en Tonsel) en de familie en vrienden van Nadine en Erik Hop van Ermelo naar Kampen en Havelte.

Erik en Nadine Hop hebben twee dochters met een stofwisselingsziekte. Reden voor hen om mee te doen aan deze tour die dit jaar voor de zevende keer gehouden wordt. Wethouder Laurens Klappe gaf vanmorgen het startsein waarna de wielrenners van start gingen. Dana en Serra fietsen op de tandemfiets het eerste stuk mee en dat vonden ze ontzettend leuk. Voorzien van speciale shirts, voorop in de tocht genoten ze enorm. Dit weekend zijn ze het boegbeeld van deze sportieve actie. De familie voelt zich enorm gesteund door de verschillende organisaties in Ermelo die hen geholpen hebben aan een enorm sponsorbedrag dat ten goede komt aan onderzoek naar de ziekte.

Haring veiling

Zaterdagavond komt daar nog een bedrag bij van de haringveiling die gehouden wordt tijdens Ermelo Draait Door. Deze veiling wordt gehouden om 19.00 uur op het terras van De Volksmond op het Pauwenplein. Advocaat Angelique Verwey zal de Hollandse Nieuwe veilen. Meer informatie: klik hier.

Estafette

Meer dan twintig wielrenteams rijden drie dagen lang in estafette langs de Nederlandse academische ziekenhuizen. Naast het inzamelen van geld voor onderzoek naar Stofwisselingsziekten vragen de deelnemers aandacht voor deze onbekende ziektes. Dat is hard nodig, want stofwisselingsziektes zijn misschien wel doodsoorzaak nummer 1 onder jonge kinderen. Voor veel van deze stofwisselingsziekten bestaat nog geen behandeling, waardoor veel kinderen zware geestelijke en lichamelijke beperkingen ontwikkelen. Meer dan de helft van de kinderen met een stofwisselingsziekte overlijdt voor hun 18e verjaardag.

Aanstaande zondag wordt de finish van deze tour live uitgezonden van 18.13 - 18.53 uur op NPO 1. Dit is een gezamenlijk en rechtstreeks programma van de NOS en KRO-NCRV, gepresenteerd door Dionne Stax en Joris Linssen.