Nieuw bestuur pakt door met Ringrijderij

ERMELO - Eventjes leek het erop dat alles tegen zat waardoor de 33ste editie van de Ringrijderij Ermelo niet verreden kon worden: bestuursperikelen, te weinig sponsors en een niet-sluitende begroting. Maar na een bestuurswisseling bij paardensportvereniging Het Veluws Ros besloot het nieuwe bestuur donderdagavond om de Ringrijderij gewoon door te laten gaan en eventuele risico’s te aanvaarden.

Ronald Vos heeft de voorzittershamer deze week overgenomen. ,,De jaarlijkse Ringrijderij van het Veluws Ros hoort gewoon bij Ermelo, de inwoners rekenen erop," aldus de kersverse voorzitter. Na het groene licht van het nieuwe bestuur kon het team van de Ringrijderij Ermelo onder leiding van Annet Schumacher en Han Wilhelm doorgaan met de voorbereidingen voor het traditionele paardenspektakel. Han Wilhelm: ,,Na een uitvoerig overleg met de organisatie van Fête de la Musique en de gemeente Ermelo inzake een gezamenlijke evenementenvergunning zou het niet chique zijn om het ringrijden in zo’n laat stadium nog te cancelen. Ik ben blij met dit wijze besluit van het bestuur. We hopen weer op een bezienswaardig evenement."

Knip

In het jubileumprogramma van Fête de la Musique op zaterdag 24 juni wordt een knip aangebracht, waardoor van 19.00 tot circa 21.00 uur de Stationsstraat, vanaf het Raadhuisplein tot de Rabobank, vrij is voor de Ringrijderij Ermelo. Verschillende aanspanningen (een rijtuig met een of meerdere paarden/pony’s) zullen dan in een aantal rondgangen uitmaken wie de meeste ringen heeft gestoken om in aanmerking te komen voor de Gijs de Bruin-bokaal. Dat wordt beoordeeld door een deskundige jury. Ook de aanspanning die het best past bij het vanzelfsprekende thema ‘muziek’ kan in de prijzen vallen. De aanspanningen kunnen al vanaf 17.00 uur worden bezichtigd op het terrein van de manege van Het Veluws Ros aan de Fazantlaan. Stipt 18.30 uur vertrekt de stoet richting het centrum voor het ringsteken. Na de prijsuitreiking sluit Fête de la Musique deze feestelijke zaterdag nog af met een muzikaal optreden tot 22.00 uur op het Pauwenplein.