Hooggeëerd publiek op school

ERMELO – Het circus barstte los vrijdagavond bij de Goede Herderschool in Ermelo. Circus Tadaa! had er zijn tent opgeslagen en kinderen, maar ook leerkrachten en ouders maakten de show.

Donderdagavond werd er al druk geoefend. Het kleurige circuszeil werd uitgespreid waardoor het schoolplein in een piste veranderde. Talenten op het gebied van goochelen, acrobatiek, touwlopen en ladderklimmen kwamen zo naar boven. Speciaal voor deze voorstelling werd de kleine Noah uit groep 2 uitgeroepen tot circusdirecteur.

Hooggeëerd publiek

Circus Tadaa! had voor deze gelegenheid de circusbus gevuld met eenwielfietsen, loopkogels, muziek en natuurlijk het benodigde decor. Alle leerlingen en leerkrachten mochten zich verkleden met de kostuums; reuzenpakken met grote zakken, goochelmouwen, clownsneuzen en natuurlijk ontbraken de hoge hoeden niet. Vrijdagavond was de voorstelling voor het hooggeëerde publiek, veelal ouders en grootouders.

Circushart

Circus Tadaa! was bijna tien jaar geleden al een keer op de Goede Herderschool. ,,Dat was zo’n succes dat we besloten hebben ze nog een keer te laten komen,” vertelt schooldirecteur Jozias de Koeijer. ,,En het was weer een groot succes en een heerlijke avond!” Circus Tadaa! verzorgt al decennia lang deze circusdagen en workshops bij scholen. De initiatiefnemers Jos Derks en Bas Kleynen hebben een didactische achtergrond en vooral ook de passie voor circus. Beide elementen zijn te zien bij Circus Tadaa! Ze wisten vrijdag op de Goede Herderschool hun circushart te delen met de kinderen. Samen maakten ze er een groot feest van.