Korfbalterrein biedt ruimte voor nieuwe activiteiten

ERMELO - Vandaag ging voor het eerst de vlag van inloophuis De Parasol in top op sportpark De Zanderij. Het voormalige clubgebouw van de KorfbalClub Ermelo is vanaf nu het nieuwe onderkomen. ,,Voor de komende drie jaar, want daarna kan je op deze locatie als het goed is baantjes trekken,” zei voorzitter Hans Ego tijdens zijn introductie vanmorgen. Immers hier staat het nieuwe zwembad ingepland. Daarna was de eer aan Henk Burggraaff (93) en raadslid Alex Kleijnen om officieel een parasol te openen en daarmee het gebouw in gebruik te nemen.

Op 5 Maart 2008 opende het inloophuis in de Leemkuil de deuren. Initiatiefnemers van het eerste uur, Els Tabak en Henriëtte van Gils, waren vanmorgen natuurlijk aanwezig om ook het nieuwe gebouw even te bekijken. Beiden zijn blij dat het deze ontwikkeling heeft mogen krijgen. De locatie op De Zanderij biedt dan ook nieuwe mogelijkheden. Hoewel de ‘huiskamer’ iets minder ruimte biedt, is vooral de buitenruimte indrukwekkend. ,,Hier kunnen we heerlijk buiten zitten,” reageerden een aantal bezoekers blij. Dit in tegenstelling tot de oude plek waar men toch meer het gevoel had ‘te kijk’ te zitten. Ook het korfbalterein en de jeu de boules baan bieden kansen voor nieuwe activiteiten.

Vrijwilligers

De Parasol drijft op de vele vrijwilligers die zorgen dat de bezoekers zich welkom voelen, een plek waar naar hen geluisterd wordt en waar het fijn verblijven is. Twee vrijwilligers werden vandaag extra in het zonnetje gezet, de coördinatoren Gerda Camron-van Bentum en Tom Ankersmit. ,,We hopen dat we deze parasol heel veel gebruiken,” zei Camron enthousiast nadat de openingshandeling was geweest. Ook Kleijnen, die een warme band heeft met het inloophuis, wilde zijn enthousiasme delen. ,,De Parasol gaat een nieuwe fase in. Ik heb zelf jaren hier aan de Eksterstraat gewoond en in die tijd ging ik nog wel eens een biljartje leggen en een biertje drinken in De Leemkuul. We zullen dat allemaal gaan missen, maar er is gelukkig voorlopig een nieuw onderkomen gevonden. Ik wens de vaste bezoekers, waar ik mezelf ook wel een beetje toe reken, veel gezelligheid, huiselijkheid en kameraadschap.”