Ermelo moet paardentoerisme meer stimuleren

ERMELO - Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus organiseren Sequoia Stables en het Hippisch Platform Ermelo een heuse eerste PaardenTweeDaagse. Op beide dagen kunnen zowel ruiters als menners een mooie tocht over de Ermelose Veluwe rijden van 15 of 25 km. 

Uiteraard mag er ook slechts één dag gereden worden. Er wordt gereden op de officiële ruiter- en menpaden in het mooie buitengebied van Ermelo. Vivian Sluis van Sequoia Stables: ,,Onze manege ligt direct aan de ruiter- en menpadennetwerk en beschikt over alle voorzieningen om dit soort evenementen te organiseren en te laten slagen.’’ Han Wilhelm van de stichting Hippisch Platform Ermelo vult aan: ,,We hebben in Ermelo bijna honderd kilometer aan veilige en goede ruiter- en menpaden liggen, die nog steeds te weinig bekend zijn bij paardenliefhebbers van buiten de regio. Bovendien zijn deze paden op dit moment in uitstekende staat.’’ De beide organisatoren proberen met deze Tweedaagse het paardentoerisme voor Ermelo te stimuleren, hoewel er ook belangstelling voor is uit 'eigen kring'.

Inschrijven

Ook zijn ze erg benieuwd naar de belangstelling voor deze TweeDaagse. De eerste voorinschrijvingen zijn al binnen. Men kan zaterdag en zondag starten vanaf manege Sequoia Stables, Fazantlaan 14, tussen 9.30 en 12.00 uur. Men dient zich daar voor 16.00 uur weer af te melden. De kosten bedragen € 12,50 per persoon voor één dag of € 20,00 voor beide dagen, inclusief lunchpakketje en een versnapering. Deelname is op eigen risico. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij manege Sequoia Stables.