Zondag gaat het programma door

ERMELO - Het grootste paardenevenement van Nederland, het Horse Event, is vandaag afgelast. De zitcompetitie van de FNRS, waarin ook een aantal Ermelose amazones van Ruitersport Ermelo uitkwamen, is verplaatst naar Zwolle. Na de enorme wateroverlast van de afgelopen dagen is het vanaf vanochtend zo goed als droog in Ermelo. Het vele water trekt snel weg. De organisatie is inmiddels volop bezig met het aanbrengen van extra voorzieningen.

Op het KNHS terrein in Ermelo waren gisteren de voortekenen al te zien, maar de start vanmorgen om 10 uur was nog vol optimisme was. Zowel de organisatoren van de Bartels Academy uit Zuid Brabant, de standhouders, workshopbegeleiders en binnendruppelende toeschouwers hadden er zin in en waren vast van plan zich niet te laten kisten door de slechte weersvooruitzichten en de toen al gestaag vallende regen.

Modderpoel

In de loop van vrijdag waren op de sociale media al de eerste geluiden te lezen dat het niet te doen was hoewel de organisatie vol optimisme bleef. In de middag bleek op de parkeerweilanden al dat auto’s niet weg konden komen en eruit getrokken moesten worden. Hoewel alle onderdelen gisteren doorgang konden vinden, veranderde het immens grote terrein van de KNHS langzaam in een modderpoel. Even gloorde er hoop doordat richting eind van de vrijdagmiddag er droge momenten kwamen. In de loop van de avond kwam het echter met bakken uit de hemel en moest de organisatie zich beraden. Na middernacht werd de dramatische beslissing genomen om de zaterdag het programma iin Ermelo af te gelasten. Een persbericht en een golf aan sociale media berichten kwamen over Nederland heen want juist vandaag waren de kaarten uitverkocht.

Zondag

Vanmorgen vroeg wilde de organisatie nog niets zeggen over zondag. Het KNHS terrein is hermetisch afgesloten ook om het beetje hoop nog in stand te houden voor de zondag. Een blik over de weilanden waar duizenden auto’s moeten parkeren maar ook de laatste beelden van gistermiddag, doen het ergste vrezen. Een strop voor de organisatie en een flinke tegenvaller voor de verwachtte 50.000 bezoekers over het totale weekend. Op de sociale media sprak uit alle reacties respect voor de organisatie en het lastige besluit wat genomen moest worden voor vandaag. Op de KNHS website staat dat het programma zondag doorgaat.Wel zal men enkele aanpassingen in het programma doorvoeren.

Kaarten

De zondag is al volledig uitverkocht. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar voor de teleurgestelde bezoekers van zaterdag. Het omzetten van tickets naar zondag is dan ook niet mogelijk. Dat betreurt de organisatie ten zeerste, maar in verband met de veiligheid is dit de enige optie. Er wordt streng gecontroleerd op de dag van geldigheid van het ticket. Mensen met een zaterdagticket ontvangen hun ticketkosten terug via Ticketpoint.