De kwaliteiten van uniek Ermelo

ERMELO - Afgelopen week reisde een groep bezoekers en begeleiders van DAC De Stee van GGz Centraal naar het Spoorwegmuseum in Utrecht om daar tijdens een ontspannen samenzijn een royale schatkist af te leveren met daarin , de kwaliteiten van uniek Ermelo aan Frank Heinen. 

Frank Heinen schrijft verhalen en columns voor HP/De Tijd, De Muur, Hard Gras, 8weekly, Spits, de Volkskrant, Hetiskoers, Nieuwe Revu, nrc.next en Studio Voetbal van de NOS. Coördinator van DAC de Stee is Ermeloër Mick Kraus, die na tientallen jaren gewerkt te hebben op Veldwijk, Meerkanten GGz en nu GGz Centraal, met pensioen ging. Zijn collega’s hadden een afscheid voor hem georganiseerd in de stijl van ‘60 jaar betaald voetbal’. Het programma welke zondagavonden door NOS Studio Voetbal werd uitgezonden, maar in februari stopte. Voor Kraus, voetballiefhebber in hart en nieren werd een mini-documentaire met als titel ‘de allerlaatste 60 jaar betaald voetbal’ gemaakt Het werd een aflevering die echter nooit op televisie is uitgezonden, maar aan Mick Kraus overhandigd werd. Er werd contact gelegd met Frank Heinen of hij daaraan wilde meewerken. Hij reageerde positief en collega Rini Riepma besloot dat een tegenprestatie op z’n plaats was. ,,Het werd een project, genaamd de ‘kwaliteiten van… uniek Ermelo’ en bevat unieke ambachtelijke producten van lokale Ermelose ondernemers,’’ legt Riepma uit. ,,Daarnaast werden handgemaakte producten vanuit verschillende activiteitencentra van GGz Centraal verzameld.’’ Er werden contacten gelegd tussen meerdere partijen en dit groeide daarna gestaag verder uit tot een indrukwekkende presentatie van uniek Ermelo. ,,Vooral dankzij de spontane bijdragen en inzet vanuit verschillende Ermelose ondernemers,’’ aldus Riepma.

Binnenhof

Donderdag bracht de groep een bezoek aan Frank Heinen. Riepma: ,,De overhandiging van de schatkist was voor een half uurtje gepland, maar door de geweldige sfeer vanuit de groep, de bijzondere ambiance en de indrukwekkende samenstelling van deze schatkist bleef Frank Heinen veel langer.’’ Heinen genoot van dit moment en gaf aan dat ’een overweldigende ervaring zoals deze verdient een oprechte waardering en warme aandacht vanuit mijn zijde’. Op deze middag kreeg de groep een aanbod om eens een exclusief bezoek te brengen aan Het Binnenhof in Den Haag, inclusief ontmoetingen met Nederlandse volksvertegenwoordigers. ,,Wellicht krijgt het project ‘de kwaliteiten van… daarmee een bijzonder vervolg,'' aldus Riepma.