Toppers op Ermelose basisscholen 

ERMELO - De jonge topsporter Lars Banning (18) bezocht vandaag de Koningin Juliana school en de Arendshorst in Ermelo. Dit tafeltennistalent was op uitnodiging van JOGG like Ermelo in de klas om te vertellen over het topsportleven. Hij vertelde over zijn belevenissen, hoe zijn leven is en wat je er zo nu en dan ook voor moet laten.

Het bezoek is onderdeel van het project 'Toppers bij jou op school' en levert een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een sportieve en gezonde leefstijl bij leerlingen. Enthousiaste talentvolle toppers delen tijdens een speciaal topsportbezoek hun eigen sport- en levenservaringen met leerlingen, met als primair doel leerlingen enthousiast te maken voor sport en bewegen. ,,Zo willen we op een andere manier kinderen laten ontdekken dat een gezonde leefstijl leuk is," vertelt Monique Mennen, JOGG-regisseur.

Persoonlijke ervaring

Lars Banning vertelde in het leslokaal over hoe hij begonnen is met tafeltennissen. De jonge Banning nam afgelopen zomer deel aan de Zomer Universiade in Taipei, Taiwan. Dit is na de Olympische Spelen ’s werelds grootste evenement met maar liefst 13.000 sporters uit ongeveer 150 verschillende landen. In de volksmond wordt het ook wel de Studenten Olympische Spelen genoemd. ,,Een onvergetelijke ervaring," aldus Banning die dit graag deelde met de Ermelose leerlingen. En het bleef niet bij een verhaal. Natuurlijk mochten de kinderen ook zelf aan de slag. Tijdens het tafeltennissen kregen ze tips. Zo ontdekten ze zelf wat er allemaal bij komt kijken om de top te bereiken.