Binnenkort snel internetten in het buitengebied?

ERMELO - Supersnel internet in het buitengebied? Het kan! Het Communicatie Infrastructuur Fonds, kortweg CIF, wil graag een glasvezelnetwerk aanleggen in het buitengebied van Noordwest-Veluwe (gemeenten Ermelo en Nunspeet). Dat kan als minimaal 50% van de inwoners in het buitengebied ‘ja’ zegt tegen glasvezel. Met de aanleg van glasvezel in het buitengebied wordt de digitale bereikbaarheid, met in het bijzonder ook die van de recreatieterreinen, sterk verbeterd.

Niet alleen zal de aanleg van glasvezel de digitale bereikbaarheid ten goede komen, ook de leefbaarheid en de economie van dit gebied krijgt een flinke impuls. Voor scholen is dit een noodzakelijke ontwikkeling. Er is gekozen om gefaseerd glasvezelcampagnes te organiseren. In januari 2018 verwacht CIF daarom een aankondiging te kunnen doen voor twee deelgebieden met zo’n 8.000 adressen op de Veluwe. En voor de zomer van 2018 geeft zij duidelijkheid over de resterende twee deelgebieden. Dat betekent dat de aanleg van glasvezel eind 2019 op de gehele Veluwe afgerond kan zijn. Dat is een flinke uitdaging. Binnenkort start de vraagbundeling, waarbij de hulp en het enthousiasme van ambassadeurs uit de regio zelf hard nodig zijn. Begin december zal definitief bekeken worden of het quotum van 50% gehaald is. Realisatie staat gepland voor 2018.

Wie zich, samen met andere bewoners, sterk wil maken voor glasvezel in het buitengebied, kan zich aanmelden als ambassadeur. Een ambassadeur is het aanspreekpunt in zijn straat, buurt of gemeenschap. Er is een informatieavond op maandag 18 september van 19.45 tot 21.30 uur in de Muizenhof aan de Leuvenumseweg 66 in Ermelo. www.glasvezelbuitenaf.nl