Oefeningen in avonduren

ERMELO/ REGIO - Bemanningen van jachtvliegtuigen, transportvliegtuigen en helikopters van de Koninklijke Luchtmacht trainen dagelijks om inzetbaar te zijn voor wereldwijde missies. Vliegers van Defensie oefenen om hun vaardigheden op peil te houden.

Omdat daadwerkelijke inzet vaak onder nachtelijke omstandigheden plaatsvindt, is het belangrijk dat de bemanningen ook in het duister trainen. Er wordt gevlogen naar de verschillende militaire oefenterreinen in Nederland. Dat is nodig om nationaal en internationaal bij te kunnen dragen aan vrede, vrijheid en veiligheid. Militaire vliegtuigen en helikopters doorkruisen daarvoor dagelijks het luchtruim. Het reguliere avondvliegen is in de periode van 11 september 2017 tot 1 april 2018. De periodes en locaties van de trainingen verschillen per type vliegtuig. Het avondvliegen wordt in principe beoefend van maandag tot en met donderdag. Om uiterlijk 00.00 uur moeten de vliegtuigen teruggekeerd zijn op de vliegbases, maar er wordt altijd geprobeerd om de oefeningen rond 23.00 uur te eindigen.

Informatie

Meer informatie over vliegbewegingen staat op luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten is het gratis telefoonnummer 0800 022 60 33 bereikbaar. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via luchtmacht.nl/geluidshinder.