Motortoertocht levert geld op voor onderzoek prostaatkanker

ERMELO – Op zondag 24 september gaan gesoigneerde heren en klassieke motoren op weg over de Veluwe als hommage aan motorrijden, stijl, vriendschap en plezier. Dit om aandacht te vragen voor prostaatkanker. De Distinguished Gentleman’s Ride goes on!

Vorig jaar werd de DGR voor het eerst georganiseerd door Nero de Boer en twee vrienden. Het was een groot succes, dus een vervolg kon niet uitblijven. Ook dit jaar is De Boer c.s. weer de organisator van de Ride. ,, We verzamelen om 10.30 uur bij de Essenburgh in Hierden en rijden vervolgens een route van zo’n twee en een half uur via Elspeet, Staverden en Ermelo. We eindigen uiteindelijk in Harderwijk Easyriet (bagema). Daar staat slagerij Van Loo klaar met een heerlijke BBQ,’’ vertelt De Boer. Er zijn nu al zestig deelnemers, maar er kunnen er nog meer bij. Daarnaast is iedereen die wil supporteren welkom bij zowel de start als bij de finish in Harderwijk.

Bewustmaking

In meer dan 450 steden zullen de heren zich chique kleden, om door de stad te rijden als onderdeel van de Distinguished Gentlemen’s Ride. Hiermee sluiten ze zich aan bij een wereldwijd fenomeen, dat in 2012 voor het eerst de kop opstak toen een stel Australische vrienden het soms negatieve imago van motorrijders wilde compenseren. Triumph Motorcycles werkt samen met de organisatie en is er trots op een rol te mogen spelen bij het aanslingeren van de wereldwijde groei van dit fantastische initiatief. Het draait daarbij allemaal om de scramblers, caféracers, klassieke motorfietsen en bobbers, met de ‘guys’ die ze bezitten, ongeacht welk merk. Het draait hierbij allemaal om het maken van een geweldige motorrit en bewustmaking, plus zo veel mogelijk geld voor de bestrijding van een ziekte die wereldwijd elk uur een slachtoffer maakt. De Veluwse Ride wordt mogelijk gemaakt door Nero Barbershop en Factif E-commerce Specialisten. Wie wil sponsoren kan informatie vinden op www.gentlemansride.com/fundraiser/nerobarbershop