Buurt geniet met elkaar

ERMELO - Afgelopen zaterdag stonden veel buurten in Ermelo in het teken van Burendag. Vrijwilligers van de Oase hebben flink uitgepakt op het Raadhuisplein. Hier kon men naast een kop koffie, genieten van een dansoptreden, spelletjes en een goochelaar hield iedereen voor de gek met zijn trucs.

Andere straten die meededen waren de Sperwerhof, Kolevaarserf, Garsteland, Acht Schepel, Amaliahof, Klaverlaan, Hogekamp/prof. Lindeboom/van Pallandtlaan en de Zwaluwstraat/Kwetternest. Hier werd uitgepakt met verschillende springkussens, stormbanen, ken je buurt quiz, taarten bakken, live muziek, vogelhuisjes versieren en als afsluiter werd er bij elkaar straat wel lekker gegeten met elkaar. De jury bestaande uit leden van het Leefbaarheidsteam en wethouder Laurens Klappe vonden het dit jaar lastig kiezen. Iedere straat heeft een positief gevoel achter gelaten. Vooral de verbinding was dit jaar erg positief. Nieuwe buren werden gelijk uitgenodigd, de mannen leren elkaar kennen tijden het in elkaar zetten van een picknicktafel. Kortom alleen maar lovende woorden.

Winnaars

Uiteraard kan er maar één de winnaar zijn en dat is dit jaar het Garsteland. De sfeer voelde warm aan en de juryleden waren het met elkaar eens. De buurt geniet met elkaar, maar leren elkaar ook beter kennen. De jaren ervoor werd er maar met een paar woningen een barbecue gehouden. Nu wilden de initiatief nemers Jeroen Klein en Mariëlle Kuijpers het groter aanpakken. Alle buren ook boven de winkelstraat en de appartementen werden uitgenodigd. De winnaars kijken nu al uit naar het volgende straatfeest. De prijs die de straat in ontvangst mag nemen is een winterpakket. Hier zit o.a. een kerstboom met verlichting in, Glühwein, chocolademelk, koekjes en oliebollenmix. Jeroen Klein riep: ,,Dat wordt een mooie winter barbecue!” Succes gegarandeerd dus!