Leden stemmen op hun favoriete club

ERMELO - Net als vorig jaar organiseert Rabobank Randmeren de Rabobank Clubkas Campagne. Het startsein werd maandagavond gegeven in Harderwijk waar alle vertegenwoordigers van verenigingen aanwezig waren. Dit jaar verdeelt de bank € 70.000 over de deelnemers in Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Putten, Ermelo en Harderwijk.

,,Rabobank gelooft dat je samen bouwt aan een mooiere samenleving," stelt Hans van der Guchte, directievoorzitter van Rabobank Randmeren. ,,Verenigingen en stichtingen spelen daarin een belangrijke rol." Met de Clubkas Campagne ondersteunt Rabobank Randmeren clubs en geeft hen een zo een steuntje in de rug om hun dromen te verwezenlijken. In Ermelo hebben 27 verenigingen zich ingeschreven. Eén daarvan is gymnastiekvereniging Sparta. ,,Er komt een nieuwe sporthal en we hopen met wat extra geld extra dingen te kunnen realiseren," vertelt voorzitter Hans de Haan.

Acties

Leden van Rabobank Randmeren stemmen van 5 tot en met 24 oktober op hun favoriete club. Zij ontvangen hiervoor een e-mail met een unieke code. Clubs worden opgeroepen om zoveel mogelijk stemmen te verdienen, want hoe meer stemmen hoe meer geld er in de clubkas komt. Hoe men in actie kan komen, werd maandag duidelijk tijdens de presentatie van Matthijs Hazeleger die in sneltreinvaart vertelde hoe Social Media ingezet kan worden. Overigens maakt de club die het beste campagne voert daarnaast kans op een extra prijs van € 250,00. 

Cheques

Veel verenigingen en stichtingen deden vorig jaar ook mee. Nieuwkomer is museum Het Pakhuis. ,,We hebben te maken met een forse bezuiniging van gemeentelijke subsidies en hopen zo hier iets mee te kunnen compenseren," vertelt museumdirecteur Germa Greving. ,,Alleen, we hebben geen leden. We zullen dus flink aan de bak moeten om stemmen te verdienen." Het museum denkt na over een creatieve manier. In de week van de coöperatie op 30 oktober en 31 oktober wordt bekend welke club welk bedrag mee naar huis neemt. Dan reikt Rabobank de cheques uit aan de verenigingen en stichtingen bij de lokale Rabobankvestigingen in Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Putten, Ermelo en Harderwijk.