Lederhosen en dirndls op 't Weitje

ERMELO – Zaterdagavond kwamen ze van alle kanten, mannen en vrouwen op de fiets, gekleed in lederhose of dirndl. Ze waren op weg naar het tweede Ermelose Oktoberfest.

Dit evenement is gebaseerd op het jaarlijkse volksfeest in München. Daar geldt het als het grootste bierfestival ter wereld met jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers. Ook Nederlanders houden daarvan want in het hele land worden inmiddels dergelijke bierfeesten georganiseerd.

Samenwerking

Pullen bier waren er ook in grote getale tijdens het Oktoberfest op ’t Weitje. Twee maal zoveel entreekaarten als in 2016 waren er verkocht en de sfeer tijdens dit horecafeest was opperbest. Een succesformule voor de horecaondernemers die vorig jaar hiermee hun nek uitstaken. Het was de start van een reeks evenementen waarbij men door samenwerking het groots kon aanpakken.

Geschiedenis

Is het in Duitsland een cultureel fenomeen met een enorme historie, in Nederland kan het ook zonder deze geschiedenis. Wel zien we dergelijke evenementen vaak in gebieden waar Carnaval ook groots gevierd wordt. Ermelo is in die zin dan ook geschiedenis aan het maken met de feesten op ’t Weitje. ,,Het is gewoon een gezellige ‘bende’,” meldt een enthousiaste bezoeker lachend. En daarmee onderstreept hij het succes.