Dag van de Duurzaamheid zorgt voor verbinding

ERMELO - Duurzaam door verbinding. Dat was de oorspronkelijke slogan van De Zaak van Ermelo, bij de start van het leerwerkbedrijf en kringloopwinkel vijf jaar geleden. Tijdens de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober), krijgt dit uitgangspunt een heel concreet vorm: de winkel opent een nieuwe shop-in-shop die volledig draait om duurzame maatregelen die bijdragen aan een beter milieu. De Zaak van Ermelo is daarmee de eerste landelijke shop-in-shop van het concept Milieu Manager.


Wie De Zaak van Ermelo binnenstapt, verwacht een keur aan tweedehands meubels en spullen.
 Vanaf dinsdag kunnen bezoekers er ook terecht voor zonnepanelen, ‘solar gadgets’ en groene stroom. ,,Een belangrijke en welkome aanvulling in onze winkel,” zegt ondernemer Henk van Bruggen. ,,Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Zowel ondernemers als particulieren kunnen niet meer om de ontwikkelingen heen. Met een shop van Milieu Manager in De Zaak van Ermelo, maken we het vragen om advies of de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen heel laagdrempelig."

Breed programma


Bij een primeur hoort een bijzondere aftrap. Tijdens de Dag van de Duurzaamheid gaan leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Klokbeker naar het gemeentehuis om daar de burgemeester en wethouder te interviewen over duurzaamheid. Daar zijn overigens meerdere scholen uitgenodigd om aan de slag te gaan met duurzaamheid. Er zijn workshops rond het thema 'duurzaam en gezonde voeding'. Zo'n 150 leerlingen van verschillende basisscholen nemen 's ochtends deel aan het programma: Zien, doen en proeven! De Gemeente Ermelo organiseert het programma samen met Stichting Natuur- & Milieu Platform Ermelo, Brasserie de Volksmond, Museum Het Pakhuis, Jogg Ermelo, De Techniek Academie, BITT Belevingscentrum Wetenschap en Technologie, Heel Ermelo Beweegt en diëtiste Henka Spriensma.