Kwetsbare mensen wonen in veilige omgeving

ERMELO - Een jaar na de start van Thomashuis Ermelo nodigen zorgondernemers Alies en Hans Stijnman geïnteresseerden uit een kijkje te komen nemen. ,,Een mooie gelegenheid voor mensen met een verstandelijke beperking die op zoek zijn naar een gezellig nieuw thuis," zo meldt het echtpaar Stijnman. 

Net als in de 118 andere Thomashuizen is er ook in Ermelo plek voor maximaal negen mensen met een verstandelijke beperking. Ze leiden er een zo gewoon mogelijk leven en wonen samen met het ondernemerspaar dat voor hen zorgt. Samen met een klein team zorgen Hans en Alies Stijnman ervoor dat het de bewoners aan niets ontbreekt, in een huiselijke setting waar de sfeer wel iets wegheeft van het leven in een groot gezin.

Kamers vrij

Wie op zoek is naar een leuke nieuwe woonplek kan tijdens het Open Huis kennismaken met de initiatiefnemers. ,,En met de huidige bewoners natuurlijk die op deze dag hun nieuwe ‘huisgenoten’ hopen te ontmoeten. Er zijn immers nog een aantal kamers vrij," aldus Alies Stijnman. ,,Uiteraard behoort een rondleiding tot de mogelijkheden en is er voor iedereen een versnapering." Het huis is aan de Amaliahof 41 in Ermelo. De Open Dag start op zaterdag 28 oktober om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. www.thomashuis.nl/ermelo.