Herinrichting bezoekerscentrum

ERMELO - De Stichting Schapedrift gaat een kapschuur bouwen bij de schaapskooi Ermelo. Als het weer een beetje meezit, verrijst er nog voor het einde van het jaar een schuur van 9 x 16 meter naast het speeltuintje achter het bezoekerscentrum.

De nieuwe schuur wordt straks gebruikt voor de hooiopslag, de stalling van apparatuur, de werkplaats en het herdersverblijf. Dat is nu allemaal ondergebracht in het bezoekerscentrum. Na de bouw van de kapschuur kan de vrijgekomen ruimte optimaler benut worden. Het bezoekerscentrum kan dan worden heringericht. Extra ruimte is erg gewenst om de 100.000 bezoekers op jaarbasis goed te kunnen blijven ontvangen.

Bijenstal

De komende maanden worden plannen gemaakt voor herinrichting en verbouwing van het centrum. De bijenstal, die stond op de plek waar de kapschuur komt, is inmiddels afgebroken. Ook de bijenkasten van Bijenvereniging Ermelo krijgen een nieuw onderkomen op het terrein. De Bijenvereniging begint begin volgend jaar met de bouw van de nieuwe bijenstal.

Schuur

Door de kapschuur te voorzien van 54 zonnepanelen en randen van mossedum wordt een echte bijdrage aan de eigen energieopbrengst gegeven. Sponsoren van Schapedrift voeren het werk uit. Het bouwkundige werk is uitbesteed aan Bouwbedrijf Kamphorst. Het straatwerk wordt uitgevoerd door Kamphorst GWW en Urbach Installatietechniek zorgt voor de elektrische installatie, sanitair en loodgieterswerk. De 54 zonnepanelen worden door Cobalt energieoplossingen geplaatst.
In november en december zal het publiek wel enige hinder ondervinden van de werkzaamheden op het terrein.