Cheques vullen clubkas van Ermelose organisaties

ERMELO - Rabobank kantoordirecteur Marcel Korving mocht vanmiddag voor Sinterklaas spelen. Leden van de bank konden de afgelopen weken stemmen op hun favoriete vereniging en zo zorgen voor extra geld voor de clubkas. Korving reikte in het Rabobankkantoor de cheques uit.

29 verenigingen en stichtingen uit Ermelo deden mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Binnen Rabobank Randmeren deden 151 clubs mee met deze actie. De bank had daarvoor  € 70.000,- in kas.

Campagne

Alle deelnemende verenigingen voerden op eigen wijze campagne op Facebook, Twitter en via e-mail om zoveel mogelijk stemmen te werven voor hun eigen organisatie. Leden van Rabobank Randmeren konden in oktober drie stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. En dat gebeurde massaal. Ruim 9000 stemmen ontving de bank van haar leden. Eén stem bleek ruim € 8,00 waard.

Originaliteitsprijs

Korving maakte dinsdagmiddag bekend dat er vier organisaties waren genomineerd voor de originaliteitsprijs. GV. Sparta, Crescendo, Het Pakhuis en Fencing Ermelo hadden een originele campagne bedacht. De extra cheque ging uiteindelijk naar Fencing Ermelo die filmopnames maakte in de Ermelose Rabobank. Daarna werd de top drie van meeste stemmen bekend gemaakt. Het Ermelo’s Mannenkoor eindigde op de derde plaats, Drumband Doe Maar werd tweede en net als vorig jaar wist Buurtvereniging Horst en Telgt het hoogste aantal stemmen in de wacht te slepen. Penningmeester Henriëtte Kuiper: ,,Het is een mooi bedrag, ruim duizend euro, waar we weer extra dingen mee kunnen doen.” Het afgelopen jaar is het vooral ingezet om extra activiteiten voor de kinderen te doen. ,,Nu willen we ook kijken of we voor de ouderen wat leuks kunnen organiseren.”