Lekker Bezug campagne via online kanalen

ERMELO - Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) gaat de straat op met de campagne ‘#lekkerbezug’ in de regio Noord-Veluwe. Jongeren tussen de 12 en 19 jaar worden via online kanalen aangemoedigd om ‘lekkerbezug’ te zijn. Presentatoren Pim en Lau maken vlogs op scholen in de regio.

Het jongerenteam #lekkerbezug laat via diverse online kanalen zien dat gezond leven leuk en makkelijk is en niet duur hoeft te zijn. Door kleine aanpassingen in het dagelijks leven kan iedereen ‘lekker bezig’ zijn. Op Youtube #lekkerbezug plaatsen zij gezonde leefstijlvideo’s en op Intragram lekkerbezuuug worden dagelijks lekkerbezug-momentjes gedeeld. De Noord-Veluwse jongeren krijgen natuurlijk ook zelf een grote rol in het creeren van content op de #lekkerbezug-kanalen.

Campagne

Tijdens de pauzes worden de scholieren uitgenodigd om mee te doen met de campagne en de online kanalen te liken. Ook op andere plekken binnen de gemeenten waar 12 tot 19-jarigen komen wordt de #lekkerbezug-boodschap verspreid. De campagne #lekkerbezug hoort bij de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en wordt georganiseerd door de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Doel van de aanpak JOGG is om met diverse lokale activiteiten een omgeving te creëren waarin jongeren opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners.