Mannen gooiden roer om

ERMELO/ TENERIFE - Aanstaande zondag speelt de Ermelose Girbe Cameron (52) samen met zijn partner Ronald Loosschilder (45) de hoofdrol in de tv-uitzending Ik Vertrek. Het stel gooide begin dit jaar het roer om en vertrok naar Tenerife. In Playa de las Americas namen ze het restaurant Happas en Tappas over.

De voormalig bankmedewerker Girbe Cameron en Opleidingskundige Ronald Loosschilder waren toe aan een carrièremove. Het zonnige Canarische eiland was dé ideale locatie. Daar had het tweetal het oog laten vallen op een restaurant, maar nog voordat ze het koopcontract hadden getekend, werden ze gewaarschuwd door een mede-eilandbewoner. De zaak leek noodlijdend en de kast zou vol met 'lijken' zitten. Maar de mannen gingen ervoor. Gevolgd door de tv-ploeg van AVRO-TROS die ook het vertrek uit Nederland vastlegde. Zondagavond zien de kijkers hoe Loosschilder ietwat onwennig de eerste gasten serveert.

 Uitzending

De mannen zijn goed voorbereid vertrokken. Hieraan gingen jaren van plannen maken vooraf. Tenerife was niet alleen vanwege het aangename klimaat ideaal, ook is er toeristisch gezien nog voldoende gelegenheid om te starten. Het tweetal ging al jaren op vakantie naar de Canarische eilanden en ook volgden ze een cursus Spaans zodat ze zich vanaf dag één goed konden redden. Wie het tv-programma Ik Vertrek kent, weet dat dergelijke ondernemingen met vallen en opstaan gepaard gaan. Dat was bij Cameron en Loosschilder niet anders. Vraag blijft hoe het nu met de mannen gaat. ,,Dat mogen we nog niet zeggen, maar dat zie je natuurlijk in de uitzending van zondag," meldt Girbe Cameron. Wel zijn er al een aantal fragmenten te zien op de Facebookpagina van HappasTenerife. Ik Vertrek is te zien op zondag 12 november om 21.30 bij NPO1