Petflesjesactie zeer succesvol

ERMELO - Het project Schoon Belonen is al ruim een jaar in volle gang. Ermelo is één van de ruim honderd gemeenten in Nederland die meedoen aan het landelijke proefproject Schoon Belonen. Het project moet leiden tot minder zwerfafval op straat. Plastic flesjes, blikjes en andere verpakkingen horen niet in de natuur en op straat. Bovendien zijn deze materialen waardevol als grondstof voor nieuwe producten. Officieel duurt de landelijke proef nog tot het einde van het jaar. Maar de gemeente Ermelo gaat na januari voorlopig door met Schoon Belonen.

Dat het goed gaat met het project is te zien aan het grote aantal enthousiaste deelnemers in Ermelo. Al meer dan twintig organisaties hebben zich aangemeld. Sportclubs, scholen, kerken en andere maatschappelijke organisaties doen hard hun best om zoveel mogelijk kleine petflesjes en blikjes in te zamelen. Dat leidt niet alleen tot een schone leefomgeving, maar ook tot een mooie beloning van € 15,00 per ingeleverde grote zak voor de deelnemende organisaties. Dat is goed voor heel Ermelo.

Recycling

Door de kleine petflessen apart in te zamelen en te verwerken, kunnen er nieuwe producten gemaakt worden. De firma Kamphorst levert de ingeza­melde kleine petflesjes aan bij Morssinkhof in Zeewolde en zij maken er weer nieuwe petflesjes van. Dit betekent 100% recycling! De ingezamelde blikjes gaan naar de blikverwerking. Het metaal wordt omgesmolten en daarvan produceren metaalbedrijven o.a. weer nieuwe blikjes. Wie meer wil weten over de actie Schoon Belonen kan contact opnemen met Klaas Braamskamp, beleidsmedewerker milieu van de gemeente Ermelo via telefoonnummer (0341) 56 73 21 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..