Bijeenkomst 'Ermelo onderneemt Duurzamer'

ERMELO - De gemeente Ermelo en Centrummanagement Ermelo organiseren in samenwerking met Veluwe Duurzaam en de Rabobank Ermelo de bijeenkomst 'Ermelo onderneemt Duurzamer' voor ondernemers in de detailhandel en horeca. De bijeenkomst is op woensdag 14 februari vanaf 18.00 uur in de theaterzaal De Dialoog.

Er is nog veel te winnen op het gebied van energiebesparing. Tijdens de bijeenkomst gaan medewerkers van de gemeente in gesprek met ondernemers om te horen waar wat hun wensen, ervaringen en eventuele plannen op het gebied van duurzaamheid zijn.

Energie besparen

Hoe kom je van idee tot uitvoering? De gemeente wil ondernemers hierbij helpen. Daarnaast is Veluwe Duurzaam aanwezig om uitleg te geven over de energiescan en de mogelijkheden voor collectieve inkoop. Een energiescan geeft inzicht in energiebesparingsmogelijkheden op het gebied van verlichting, verwarming en koeling. Zo wordt in beeld gebracht welke energiebesparende maatregelen rendabel zijn. De gemeente helpt ondernemers op weg door de helft van de kosten van de energiescan voor haar rekening te nemen. Ook de Rabobank geeft informatie, namelijk over duurzame financieringsvormen en de voordelen daarvan. Twee Ermelose collega-ondernemers vertellen over hun aanpak en wat dit voor hun bedrijf heeft opgeleverd. En de energiecoöperatie Veluwe Energie is aanwezig om te informeren hoe je ook zonder eigen geschikt dak kunt investeren in zonnepanelen en hieraan ook nog kunt verdienen.

Ook duurzaam ondernemen?

Alle Ermelose ondernemers werkzaam in de detailhandel en horeca zijn van harte uitgenodigd. Aanmelden kan via de receptie van de gemeente Ermelo (0341) 56 71 30.