Veluwe-Energie kan met eerste project van start

ERMELO - Aanstaande donderdag tekenen Coöperatie Veluwe-Energie, de stichting Voor Protestant Christelijk Onderwijs in Ermelo en de gemeente Ermelo samen de overeenkomst waardoor de daken beschikbaar komen voor het Project Zon op Ermelose Scholen.

De ondertekening vindt plaats op de Ireneschool aan de Dirk Staalweg. Daarmee is het eerste project van Veluwe-Energie een feit. Het bestuur van de VPCO heeft vorig jaar besloten haar daken om niet beschikbaar te stellen aan Veluwe-Energie om hierop zonnepanelen te plaatsen waardoor inwoners van Ermelo in het project kunnen deelnemen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het plaatsen van zonnepanelen op vier van de zes scholen loont.

Vol

Inmiddels loopt de inschrijving voor deelnemers aan het project al drie maanden. Ook de zes scholen van VPCO zijn deelnemer in het project voor het maximaal toegestane aantal van 10.000 kWh per school. De eerste twee schooldaken zijn inmiddels ‘vol’. Veluwe-Energie heeft opdracht gegeven aan BeterDuurzaam uit Apeldoorn om de zonnepanelen te leggen. Naar verwachting zal begin april worden gestart met het plaatsen van de zonnepanelen.