Ermelose voetbalclub blikt terug met (oud-)leden 

ERMELO - EFC'58 viert op zaterdag 3 maart haar zestigjarig jubileum en dat wordt gevierd met de leden en oud-leden. De club is daarom op zoek naar oud-spelers, trainers en leiders.

Maandag 3 maart 1958 was de oprichtingsvergadering, op de zolder bij garage Bakker aan de Stationsstraat. Daar werd met 33 aanwezigen ook het eerste bestuur gekozen. Dat bestuur bestond toen uit voorzitter A. Bok, secretaris J. Sliep en penningmeester G. Hageman en de leden J. van Zijl en D. van de Berg. Genoemde namen stonden toen aan de wieg van de Ermelose Football Club'58 waar veel vrijwilligers, bestuursleden, trainers en natuurlijk spelers in de jaren die volgden de club hebben gemaakt tot wat het nu is. Een club ook met een bijzondere cultuur die na wat omzwervingen uiteindelijk op sportpark de Zanderij terecht is gekomen.

Event

,,Wat zou het geweldig zijn als oud-spelers, trainers en leiders die eens het shirt van ons eerste elftal gedragen hebben bij het 60-jarig jubileum aanwezig kunnen zijn," meldt Ed Bok namens de organisatie. ,,Met zo'n rijke clubhistorie moet dat een bijzonder EFC reünie gevoel geven! De organisatie hoopt dan ook dat veel oud- eerste elftalspelers, trainers, leiders en verzorgers zich aanmelden. Maar zoals genoemd hebben EFC vrijwilligers maar zeker ook sponsors een groot aandeel gehad in de ontwikkeling en groei naar het huidige EFC'58. Het Bestuur zou het dan ook bijzonder waarderen als alle vrijwilligers, sponsors en relaties het 60 jaar jubileum event van de Ermelose Football Club bij willen wonen. Samen zijn we sterk, samen zijn we de club!"

 Derde helft

De genodigden zijn vanaf 16:00 uur welkom en zullen worden ontvangen met koffie en een EFC'58 gebakje. Voorafgaand aan de festiviteiten wordt de competitiewedstrijd EFC'58 tegen Wodanseck uit Wolfheze gespeeld die om 16:00 begint. De huidige EFC'58 1 selectiespelers en trainersstaf zouden het geweldig en natuurlijk ook een inspiratie vinden wanneer veel gasten daarbij aanwezig zijn. Na de wedstrijd, die ons hopelijk drie punten zal opleveren is er een kort formeel gedeelte waarna 'spreekstalmeester' Evert ten Napel, oud-speler en EFC clubscheidsrechter met een kort intermezzo wat gasten aan de tand zal voelen of voor zal stellen. In de tussentijd zullen de koks de laatste hand leggen aan een feestelijk buffet.