Schaapskudde inmiddels met 135 lammetjes uitgebreid

ERMELO - Vanmorgen bezochten Ronald van Veen en Dick Tillema namens de ChristenUnie de Ermelose schaapskooi en adopteerden symbolisch een lammetje. Schaapherderin Marion Derks is deze periode met hulp van vrijwilligers dag en nacht druk vanwege de lammertijd. Maar voor dit 'adoptieplan' maakte ze graag even tijd.

Vijftien jaar geleden stond de ChristenUnie Ermelo spreekwoordelijk aan de wieg van de oprichting van de Schaapskooi en nu staat de partij aan de 'wieg' van het lammetje. Het is een bijzonder jaar omdat de schaapskooi haar 15-jarig bestaan viert. Vannacht werd het 135e lammetje geboren. ,,Het is de vraag of we dit jaar de tweehonderd gaan halen," zegt Derks. ,,Er zijn dit jaar minder meerlingen, dus het zal erom hangen." Derks verwacht dat eind februari alle lammetjes geboren zijn.

Cutie

De ChristenUnie draagt de schaapskooi al jaren een warm hart toe en adopteert daarom vandaag een lammetje dat ze de naam Cutie heeft gegeven. Raadslid Ronald van Veen is blij met dit initiatief. ,,De schaapskooi is een mooie combinatie van recreatie en natuurbeheer. De schaapskooi trekt van binnen en buiten onze gemeente veel bezoekers. Als ChristenUnie zijn we trots op de schaapskooi. Recreatie is een van de pijlers van Ermelo. De komende vier jaar willen we bereiken dat Ermelo het groene recreatieve hart van de Veluwe blijft, waar het goed toeven is voor recreanten. Als gids op ons landgoed Staverden weet ik hoe belangrijk het is om goede aandacht te besteden aan recreatieve voorzieningen. Die zijn nodig om de natuur- en cultuurhistorie beleefbaar te maken, één van de speerpunten in ons verkiezingsprogramma. De schaapskooi laat op een mooie manier zien hoe we de unieke cultuurhistorie van de Ermelose hei levend kunnen houden op een manier die ook nog eens aantrekkelijk is voor onze vakantiegasten. Maar vandaag draait het even om ons lammetje Cutie. We hopen dat Cutie net zoveel van de Ermelose hei zal genieten als wij.” Van Veen vertelt verder dat de ChristenUnie voor elke zetel die zij in de gemeenteraad krijgt een lammetje zal adopteren. Het adopteren van lammetjes kan overigens nog tot en met 24 maart. Het betreft symbolische adoptie en is dus niet gekoppeld aan een bepaald lammetje. De organisatie bewaart wel de adres- en e-mail gegevens om de 'adoptieouders' op de hoogte te houden van de lammerperiode.