'Gemeentebestuur heeft kostbare fouten gemaakt'

ERMELO – Een groep bezorgde burgers in Ermelo is een petitie gestart. Zij zijn van mening dat het gemeentebestuur de afgelopen vier jaar veel kostbare fouten heeft gemaakt.

Petitionaris is Ruud Krouwel. Hij somt eenvoudig een lijst van zo’n twintig dossiers op waarin Ermeloërs genoodzaakt zijn te procederen tegen de gemeente Ermelo. De oorzaak zit volgens hem veelvuldig in slechte communicatie en mismanagement van het college van B&W, ambtenaren en de raad. ,,Ons geduld wordt beproefd. Ons belastinggeld wordt tegen ons gebruikt. Inwoners van Ermelo verdienen een veel beter bestuur!”

Luisteren

Wat ging er volgens deze burgers mis in bestuurlijk en politiek Ermelo? De lokale politici zeggen zeker in de aanloop naar de verkiezingen te luisteren naar de burgers. Politieke partijen bellen momenteel bij mensen aan en ‘halen informatie’. Maar wat gebeurt er na de verkiezingen met deze kennis? Volgens de bezorgde burgers die deze petitie in gang hebben gezet, is daar de afgelopen vier jaar zo goed als niets mee gedaan. ,,Hoezo communicatie met de inwoners , wat burgerparticipatie? ! Veel Ermeloërs voelen zich juist helemaal niet gehoord door het huidige gemeentebestuur. Er wordt niet werkelijk met hen gesproken, al maakt de gemeente dan af en toe tijd voor ze vrij. Want áls er al een keer een gesprek je plaatsvindt, wordt er veelal niet naar gehandeld.” Zo staat te lezen in de brief.

Bestuurlijke onkunde

Men spreekt van gebrekkige communicatie en bestuurlijke onkunde die uiteindelijk heel veel geld gekost. ,,Handenvol geld, door uitgestelde , slecht voorbereide plannen, meerdere bizarre afkoopsommen en veel te veel dure rechtszaken,” sommen de betrokkenen op. Hierdoor zijn problemen ontstaan die volgens hen voorkomen hadden kunnen worden als de gemeente daadwerkelijk overlegd had met haar burgers. Een aantal dossiers hebben zelfs een gezicht gekregen. Deze burgers werden op sociale media soms afgeschilderd als klaagzieke mensen die nooit tevreden zijn. Deze Ermelose burgers vinden het echter hun maatschappelijke plicht om hun bezorgdheid over de gang van zaken te uiten. ,,Het gaat erom dat de gemeente zich niet houdt aan gemaakte afspraken, zelfs niet aan haar eigen uitgestippelde beleid,” aldus Krouwel.

Verkiezingen

Nu de Ermeloërs weer naar de stembus gaan, willen deze bezorgde burgers nogmaals hun stem laten horen. Vandaar deze petitie. ,,Het moet heel veel beter bij een volgend gemeentebestuur. De Ermelose samenleving heeft er recht op dat haar belastinggeld op een verantwoorde manier wordt uitgegeven en dat er op een zorgvuldige manier met haar wordt gecommuniceerd.” Krouwel roept mensen die deze mening delen de petitie willen tekenen. Dat kan door hier te klikken en het formulier in te vullen. Lees hier de open brief die erbij hoort.