Fiet van Beek ziet het dichten als een missie 

ERMELO - Dorpsdichter Fiet van Beek tekent op verzoek van de Bibliotheek Noordwest Veluwe nog een jaartje bij. Tegelijk met deze bekendmaking is ook de website van de dorpsdichter de lucht in gegaan.

Sinds 2016 is Van Beek de dorpsdichter van Ermelo. Het idee om een dorpsdichter te benoemen kwam van Alex Kleijnen (Progressief Ermelo) en werd gesteund door de gehele gemeenteraad. Van Beek werd geïnstalleerd door wethouder Laurens Klappe voor een periode van twee jaar, maar ze zal nu op verzoek nog een jaar langer blijven tot april 2019.

Missie

Fiet van Beek ziet het als haar missie om poëzie en het dagelijks leven in Ermelo met elkaar in verbinding te brengen en zodoende mensen eens op een andere manier te laten kijken naar wat er met en rondom hen gebeurt. Behalve het – al dan niet op verzoek – schrijven van gedichten, is ze jurylid bij de gedichtenwedstrijd voor brugklassers op Groevenbeek, schreef ze een nieuw Dorpslied voor Ermelo en maakt ze onlangs voor de nieuwe tentoonstelling in museum Het Pakhuis een gedicht over grafheuvels. Met dichten begon Van Beek in 2004. Haar gedichten staan in allerlei bloemlezingen en verzamelbundels. In 2016 publiceerde zij de dichtbundel Vierende Lijnen. Een overzicht van haar publicaties is te vinden op haar website fietvanbeek.nl, waarop ze ook gedichten en blogs publiceert.