Prins Willem Alexanderschool weer in actie

ERMELO - De bovenbouwgroepen van de RKPWA maakten vorige week, in het kader van de Vastenactie, een rijmrocker: een zelfbedacht lied dat zij onder professionele begeleiding opnamen op school. De kinderen deden alles zelf, rappen, tekenen, editen… en het resultaat mag er zijn.

Met het lied vragen de kinderen aandacht voor het doel van de Vastenactie. De hele school spaart, door het doen van allerlei klusjes, in 40 dagen een bedrag bij elkaar waarmee zij kinderen in Albanië helpen. Het bedrag dat de school bij elkaar krijgt gaat naar de Foodbank Albania, een kleine organisatie die zorgt voor warme maaltijden voor kinderen, maar hen bijvoorbeeld ook helpt met hun huiswerk. Dit jaar koopt de organisatie weer allerlei zaken voor de allerarmste gezinnen, waaronder ook een aantal kippen, zodat zij dan de eieren kunnen verkopen op de markt.

Gaarkeuken

Afgelopen zomer is Nathan Stoute uit groep 8 met zijn familie naar Albanië gegaan om het geld van de Vastenactie 2017 af te leveren. Na de zomervakantie vertelde hij in alle groepen hoe gelukkig de mensen waren met onze hulp. De kinderen hoeven minder vaak langs de weg te bedelen; in plaats daarvan kunnen zij naar school met als vooruitzicht een betere toekomst. Fleur Stoute van Stichting Albanië gaat op 30 april ook weer naar Albanië om het geld van deze Vastenactie te overhandigen. ,,Met de opbrengst van de vorige actie kon er gezorgd worden dat de gaarkeuken open kon blijven,’’ vertelt ze. ,,En dat is daar hard nodig om de allerarmsten aan maaltijden te helpen. En als het geld er niet was geweest, had dit project moeten stoppen.’’

VastenKip

Tijdens de rommelmarkt op 29 maart op de RKPWA is iedereen van harte welkom in het schoolgebouw aan de Wetstraat. Er is van alles te koop en er zijn leuke voorstellingen te zien die de kinderen hebben bedacht. De rommelmarkt is van 13:30 uur tot 15:30 uur. Voor meer informatie kan men terecht via de school of via de website: gevangenenzorgalbanie.nl. Uiteraard zijn Bas-Jan en Fleur Stoute altijd bereidt om meer informatie over hun mooie werk in Albanië te vertellen. Het filmpje van de leerlingen is hier te zien en heet VastenKip.