Zeven auto's en twee vrachtwagen betrokken bij twee ongevallen

ERMELO – Twee ernstige ongevallen zorgden vanmorgen voor enorme files op A28. Eerst reden in de spits zeven voertuigen tegen elkaar ter hoogte van Ermelo en even voor negen uur kwam er een melding van een botsing tussen twee vrachtwagens ter hoogte van Harderwijk.

Het was vanmorgen op de A28 een drukke dag voor de hulpdiensten. Eerst botsten zeven personenauto's op elkaar. Er zijn geen gewonden gevallen. Door de bergingswerkzaamheden was de linkerrijstrook in de richting Zwolle afgesloten. Later stond er ook in de richting Amersfoort file door kijkers op de andere weghelft. De oorzaak van de aanrijdingen zijn (nog) niet bekend.  

Bekneld

Om even voor negenen kwam er een melding van een ernstig ongeval op de A28 ter hoogte van Harderwijk in de richting Amersfoort. Twee vrachtwagens waren tegen elkaar aangereden. Een van de chauffeurs kwam daarbij bekneld te zitten. Verschillende hulpdiensten werden gealarmeerd, waaronder een traumahelikopter. De brandweer heeft pas omstreeks 10.20 uur de chauffeur uit z'n benarde positie kunnen bevrijden waarna de man, met onbekend letsel, naar het ziekenhuis is afgevoerd.
De A28 tussen Elspeet en Ermelo was de gehele ochtend afgesloten voor onderzoek en bergingswerkzaamheden, waarbij er een file ontstond van zeker tien kilometer en een vertraging van zo'n twee uur. Het verkeer werd geadviseerd om te rijden via de A1 en A50 Apeldoorn. Veel automobilisten namen een 'sluiproute' via de N302 die ook overbelast raakte. Rond een uur of kwart voor een gaf Rijkswaterstaat de weg weer vrij voor het verkeer en losten de files zich op.