'Ook als organisatie moet je daarin investeren'

ERMELO - Donderdagmiddag hebben gemeentes en scholen uit de regio opnieuw een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om door te gaan met maatschappelijke stages. Drie leerlingen, Sara, Jitse en Dorien, van Christelijk College Groevenbeek bevestigden het nut van deze stage.

,,Je leert organisaties kennen en komt in contact met mensen die ik anders niet had ontmoet," vertelt Sara die de afgelopen maandenhaar stage liep in museum Het Pakhuis. Het was ook op die locatie waar de overeenkomst werd ondertekend. Het Pakhuis biedt jaarlijks aan zo'n 65 leerlingen. ,,We hebben deze helpende handjes nodig, vooral in Sinterklaastijd," vult museumdirecteur Germa Greving aan. ,,Maar je moet daar als organisatie ook in investeren. Daar kies je als organisatie voor omdat je dat ook belangrijk vindt." Het Pakhuis heeft deze keuze vanaf de opening gemaakt en werd in 2012 ook uitgeroepen tot landelijke ambassadeur van maatschappelijke stages in de erfgoedsector.

Belangrijk

De maatschappelijke stage is vanaf 2014 niet meer verplicht. Toch heeft onder anderen Christelijk College Groevenbeek er het belang van gezien voor alle partijen. ,,It takes a village to raise a child," zei directeur Ronald Brouwer vanmiddag tijdens de feestelijke bijeenkomst. Er is weliswaar geen rijkssubsidie meer voor beschikbaar. Toch vinden we de maatschappelijke stage zo belangrijk, dat we ermee doorgaan! We willen ons daartoe committeren door de ondertekening van de vierde samenwerkingsovereenkomst maatschappelijke stage."