Veel organisaties maken gebruik van deze natuurkenner

ERMELO - Annemarie Kooistra-Vroegop is vanmorgen door burgemeester André Baars koninklijk onderscheiden. Ze ontving de onderscheiding met name voor haar vele werk bij de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, afdeling Noordwest-Veluwe. 

Kooistra-Vroegop (74) was vanmorgen aanwezig bij de jaarvergadering van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNVV) in Putten. Daar werd ze in het zonnetje gezet vanwege haar dertigjarig lidmaatschap van deze vereniging. Ze werd totaal verrast toen burgemeester Baars haar de versierselen, behorende bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau, opspeldde. ,,Vrijwilligers zijn onmisbaar in de samenleving,’’ merkte Baars op. Hij zelf was vanmorgen aan het schilderen geweest bij Stal Ermelo in het kader van NL Doet.

Inzet

Annemarie Kooistra-Vroegop was van 1991-2006 actief bij het Centrum voor Natuur en Milieu De Hortus in Harderwijk, daarnaast verrichte zij nog vele andere activiteiten, waarin zij nog altijd actief is. Verder is ze actief voor Staatsbosbeheer voor inventarisatiewerkzaamheden van flora en fauna in de omgeving van Ermelo maar ook rondom Kootwijk, Kootwijkerveen en het Speulderbos. En alsof dat nog niet genoeg is, is ze ook vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, afdeling Noordwest Veluwe. De Vlinderstichting en Landgoed Schovenhorst mogen op haar inzet rekenen en ook de VVV maakt gebruik van haar inzet voor de paddenstoelenexcursies.