Secuur werkje tijdens gemeenteraadsverkiezingen

ERMELO - De gemeente Ermelo deed deze week en oproep voor stemmen tellers voor de verkiezingen op woensdag 21 maart. Deze tellers moeten ’s avonds na de verkiezingen de stembiljetten tellen.

Dit is een uiterst secuur werk, waarbij betrokkenheid moet zijn om tot het juiste resultaat te komen. Het uurloon is € 11,76 bruto per uur. BurgerBelangen Ermelo (BBE) heeft het college voorgesteld in het vervolg de Ermelose verenigingen hiervoor te benaderen. ,,De leden van de vereniging worden dan gevraagd voor de tellingen bij uitslag van de verkiezingen en in de kas van de vereniging wordt een bedrag gestort. Dit vergroot de saamhorigheid en Ermelose verenigingen, die buiten de boot vallen voor een subsidie, hebben hierdoor de mogelijkheid voor een financiële 'injectie'," meldt lijsttrekker Bart van der Knaap.

Opsterland

Dit is overigens geen nieuw idee. Twaalf Opsterlandse verenigingen hielpen bijvoorbeeld op 15 maart 2017 met het tellen van de stemmen van de Tweede Kamer Verkiezingen. ,,Het is een beproefd concept," weet Van der Knaap. ,,Uit ervaring weet men dat hierdoor ook verenigingsmensen zich melden voor de bezetting van de stembureaus." BurgerBelangen Ermelo wil zo meer samen doen met de Ermelose verenigingen.