Basisschoolleerlingen gaan het bos in

ERMELO - Woensdag mochten 130 kinderen meehelpen bomen planten tijdens de Nationale Boomfeestdag. Het planten maakte onderdeel uit van een boswandeling waarbij boskenners de kinderen informeerden over de natuur.

De stichting Nationale Boomfeestdag vierde dit jaar haar 61e verjaardag. En hoewel Ermelo een relatief groene gemeente is, staat het bomenbeleid vaak op de agenda. Zeker in verkiezingstijd is het punt van discussie. Waar worden bomen gekapt en waar wordt gecompenseerd? Met de gestelde Klimaatdoelen in het vooruitzicht is het een actueel thema. Klimaat en duurzaamheid zijn meegenomen in (bijna) alle verkiezingsprogramma’s. ,,We realiseren ons onvoldoende dat de aanplant van bomen helpt bij het halen van deze gemeentelijke Klimaatdoelen,” zeggen deskundigen.

Belang

Voor de leerlingen, die tijdens schooltijd lekker naar buiten konden, was het vooral genieten. ,,Ze gingen op zoek naar de verschillen tussen naald- en loofbomen,” vertelt Maud Onderweegs, die deze dag had georganiseerd vanuit Het Pakhuis. ,,En natuurlijk vonden ze het planten van de bomen het leukst! Door de kinderen te betrekken bij het planten, leren ze de waarde en het belang van bomen voor een gezond klimaat zien.”