Boeken op de digitale boekenplank

ERMELO - Dat een e-book een digitaal boek is dat op een e-reader of een tablet kan worden gelezen, weet men vaak wel. Maar hoe bekend is het feit dat ook de Bibliotheek e-books uitleent? En hoe werkt dat dan? Daarom is er een workshop waarbij uitgelegd wordt hoe je e-books kan lenen bij de online Bibliotheek en downloaden op e-reader, tablet of smartphone.

Steeds meer mensen lezen via een e-reader, tablet of smartphone. Bibliotheekleden hebben via de Online Bibliotheek toegang tot ruim 15.000 e-books. Er worden geregeld afspraken gemaakt met uitgevers over nieuwe e-books. Het aanbod is dus steeds in beweging. Je kunt tot tien e-books tegelijk op je smartphone, e-reader, pc of laptop lenen en na drie weken verdwijnt het e-book vanzelf weer van de digitale boekenplank. Leden van de bibliotheek hoeven alleen even een account aan te maken om e-books te lenen. Je kunt ook rechtstreeks lid worden van de online Bibliotheek. Let op: de nadruk in deze workshop ligt op hoe je gratis e-books kunt lenen bij de Bibliotheek.

Op onderstaande data kun je de gratis workshop volgen:
26 maart 2018, van 13.30 tot 15.00 | Bibliotheek Nunspeet
27 maart 2018, van 10.00 tot 11.30 | Bibliotheek Ermelo
28 maart 2018, van 10.00 tot 11.30 | Bibliotheek Putten
29 maart 2018, van 18.30 tot 20.00 | Bibliotheek Harderwijk

Zelf doen!

Er wordt eerst een presentatie en een heldere uitleg gegeven. Medewerkers nemen de deelnemers vanaf het begin mee en vertellen wat nodig is om op een goede manier e-books van de bieb te kunnen lezen op de e-reader of op de iPad, tablet en smartphone. Daarna gaat men zelf aan de slag met eigen e-reader of tablet. Je leert hoe je de app voor de tablet kunt gebruiken om een e-book binnen te halen. Je komt meer te weten over het e-booksplatform van de Online Bibliotheek. Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bij de balie van alle bibliotheekvestigingen of via 085- 273 35 75 vóór 22 maart 2018.

Voorwaarden: je hebt toegang nodig tot je e-mail account en je moet LID zijn van de Bibliotheek. Meenemen: tablet of smartphone en als je op een e-reader wilt lezen dan ook je laptop en e-reader meenemen, je bibliotheekpas (lidmaatschapsnummer).