Welzijn Ermelo initiatiefnemer

ERMELO – Het is een primeur op de Noordwest-Veluwe: Welzijn Ermelo start als eerste in de regio met ANWB AutoMaatje. Op woensdag 4 april zal dan de eerste rit gereden worden voor ANWB AutoMaatje. Een van de vrijwillige chauffeurs zal de eerste deelnemer naar De Baanveger brengen. Om half elf worden zij daar verwacht en zal er een feestelijke opening verzorgd worden.

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk. Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Ermelo toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.

Mede mogelijk gemaakt

ANWB AutoMaatje Ermelo wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Gemeente Ermelo, Welzijn Ermelo, Rabobank Stimuleringsfonds, Provincie Gelderland, Het Oranjefonds, ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers uit Ermelo. Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Ermelo, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje. Een vrijwilliger van het servicepunt koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwillige chauffeurs bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De chauffeur komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend. Inwoners van Ermelo die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen vanaf 4 april a.s. contact opnemen met Welzijn Ermelo via (0341) - 750 225. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..