Burgemeester speldt echtpaar onderscheidingen op

ERMELO – Woensdagavond 25 april heeft burgemeester André Baars twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan Jaco Urbach en Jennie Urbach-Nieuwenhuis.

Jaco Urbach (68) is tot zijn pensionering in 2015 werkzaam geweest als buschauffeur bij Syntus. Van 2008 tot heden is hij vrijwilliger bij de landelijke Recreatiegroep Lichamelijke gehandicapten. Deze werkgroep organiseert vakantiereizen voor mensen met een lichamelijke beperking en/of oudere die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen. Samen met zijn echtgenote is hij begeleider. Daarnaast is Urbach vanaf 2008 tot heden ouderling, pastoraal bezoeker en zet hij zich in voor de uitgave van het gemeenteblad en de liturgie. Ook was hij diaken en ouderling geweest van de Nederlands Gereformeerde Kerk Ermelo-Harderwijk-Putten. Tevens was hij bestuurslid van het harmoniekorkest Excelsior waar hij de administratie deed en concoursen organiseerde.
Van 2002 tot 2014 deed hij vrijwilligerswerk bij het Nederlands Rode Kruis en van 2007 tot 2014 was hij vrijwilliger bij de Zorggroep ’s Heeren Loo in Ermelo. Hier was hij begeleider bij activiteiten voor de cliënten en pleegde hij onderhoud aan de regiobussen. Van 2013 tot heden is het echtpaar Urbach vrijwilliger en voorzitter (2015-heden) van de Stichting Interkerkelijke vakantieweken Noord West Veluwe. Deze stichting organiseert twee keer per jaar een vakantie voor mensen met een beperking of ouderen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen.
Jennie Urbach-Nieuwenhuis (65) bekleedt diverse functies voor de Christelijke Gereformeerde Kerk in Ermelo. Het echtpaar wordt onder andere onderscheiden voor hun inzet, ondersteunende en begeleidende werkzaamheden voor ouderen en mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking tijdens uitstapjes en vakantieweken. Juist deze week zijn ze op pad. Daarom vindt de uitreiking plaats op woensdagavond rond 19.30 uur op een boot in de haven van Gouda.

Jaco en Jennie Urbach zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.