Vietnamese Phuc publiceert boek over haar leven

ERMELO – Kim Phuc, slachtoffer van een luchtaanval met napalm in de Vietnamoorlog van 1972, komt naar Ermelo. De foto van Phuc ging de hele wereld over. Daarna werd het stil rond het Vietnamese meisje. Bijna niemand kende haar verhaal, tot nu. Phuc, die inmiddels in Canada woont, heeft een boek geschreven waarin ze vertelt over haar ervaringen tijdens de Vietnamoorlog.

Na een napalmaanval rende de Vietnamese Kim Phuc, met haar lijf vol brandwonden, schreeuwend over straat. Het beeld leek het drama van de Vietnamoorlog in één oogopslag leek samen te vatten. De fotograaf Nick Ut was destijds slechts 21 jaar oud. Hij bracht het meisje na het nemen van de foto naar een klein ziekenhuis. Daar zeiden artsen dat ze niets meer voor Kim Phúc konden doen. Wat er daarna gebeurde vertelt de Vietnamese op dinsdag 22 mei in de Immanuelkerk in Ermelo.

Vereerd

Deze lezing is georganiseerd door Riemer & Walinga Boekverkoopers. Elise Walinga:,,We werden benaderd door de uitgever. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen.” Walinga kan nauwelijks geloven dat deze bijzondere vrouw naar Ermelo komt. ,,We zijn vereerd dat we gevraagd zijn om Kim Phuc te ontvangen in onze winkel.” De lezing begint om 19.35, vanaf 19 uur zijn bezoekers welkom. Aanmelden is noodzakelijk aangezien men verwacht dat er veel belangstellenden zullen zijn. Ook is er de mogelijkheid aanwezig te zijn bij een borrel met de auteur achteraf. Hiervoor kan men zich ook aanmelden via de website deboekverkoopers.nl