Kamphorst maakt herinrichting Stationsstraat af

ERMELO - Op maandag 14 mei starten de laatste werkzaamheden aan de Stationsstraat. Delen van de bestrating moeten opnieuw worden gedaan of hersteld worden. Ook wordt het natuursteen in drempels en plateaus aangepast. Het werk wordt door de firma Kamphorst in delen uitgevoerd zodat inwoners, ondernemers en toeristen er zo min mogelijk overlast van hebben.

Hoewel de feestelijke opening van de Stationsstraat al in mei 2016 werd gevierd, zijn de werkzaamheden tot op heden nog niet afgerond. De aannemer Bastiaan Infra BV had de werkzaamheden van de derde fase in de Stationsstraat slechts ten dele afgerond. Dit kwam doordat de aannemer eind 2016 failliet ging. Een aantal opleverpunten en bestekwerkzaamheden konden daardoor niet meer worden uitgevoerd. Sindsdien worden er door de gemeente Ermelo gesprekken gevoerd met de curator over de financiële afwikkeling van openstaande discussiepunten.

Afronding

De verwachting is dat de afhandeling van het faillissement in de komende weken tot een afronding komt. Vooruitlopend op de afhandeling van het faillissement is al wel een aantal urgente werkzaamheden uitgevoerd. Om nog vóór het toeristenseizoen de laatste werkzaamheden te kunnen afronden, is wachten op de uitkomsten van de curator niet wenselijk. Nog voor de zomervakantie begint, worden de laatste, resterende werkzaamheden in de Stationsstraat aangepakt. Een deel van de bestrating moet hersteld worden.

Faillissementsafhandeling

Momenteel is nog niet duidelijk hoe hoog het bedrag is dat de gemeente ontvangt vanuit de faillissementsafhandeling van de aannemer. Wel is er een bankgarantie van € 79.250,00. De hoogte waarop de gemeente aanspraak kan maken ligt rond de EUR 20.000,00 en EUR 45.000,00. Na afronding van het faillissement zal duidelijk worden hoe hoog dit bedrag exact zal zijn. Om de werkzaamheden te kunnen starten dienen de financiële middelen nu te worden vrijgemaakt. Dekking hiervoor is aanwezig doordat er in verband met het faillissement reeds een risicoreservering was gedaan.