Cliënten en medewerkers geveld door zeer besmettelijk virus

ERMELO – Zorginstelling ’s Heeren Loo in Ermelo kampt sinds enkele dagen met een uitbraak van het zeer besmettelijke norovirus. Dit virus is opgedoken in 14 wooneenheden.

Cliënten, maar ook een aantal medewerkers hebben last gekregen van braken, diarree, misselijkheid en koorts, de verschijnselen die veroorzaakt worden door het virus. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, zijn extra hygiënemaatregelen genomen. De afdelingen waar het virus is geconstateerd, worden extra schoongemaakt.

Ontsteking

Het norovirus is een virus dat een ontsteking van de darmen kan veroorzaken. De tijd tussen besmet raken en ziek worden is 1 tot 3 dagen. Momenteel zijn er veertig cliënten die symptomen hebben die duiden op het virus. Met dezelfde verschijnselen zitten er vandaag 24 medewerkers thuis. ,,Dat is natuurlijk een momentopname,” meldt Sam van den Brink, communicatiemedwerker van de zorginstelling. Er is intensief overleg geweest met de GGD. ,,Zij geven aan dat medewerkers minstens 48 uur symptoomvrij moeten zijn voordat ze weer aan het werk kunnen, ” aldus Van den Brink.
In september 2016 kreeg de ’s Heeren Loo in Wekerom met eenzelfde virus te maken. Dit mondde toen uit in 152 ziekmeldingen in drie weken.