Dagbestedingslocaties gesloten vanwege norovirus 

ERMELO - Alle dagbestedingslocaties, het Theehuis en de Opstandingskerk op ’s Heeren Loo zijn gesloten vanwege het zeer besmettelijke norovirus. Voor het eerst in de geschiedenis van de Opstandingskerk werd er op zondag geen kerkdienst gehouden. Ook het personeelsfeest Night of the Nurses, dat in het kader van de Dag van de Zorg gepland stond voor 18 mei is afgelast. 

De bands zijn afgezegd en het zal de komende dagen stil zijn in het Keerpunt. Dit alles om het zeer besmettelijke virus zo snel mogelijk uit te bannen. Zorginstelling 's Heeren Loo in Ermelo kampt sinds anderhalve week met het norovirus. ,,Dat zelfs de kerk dicht moet, is bijzonder,” vertelt een medewerker van ’s Heeren Loo. Zover ik weet is het de eerste keer dat dit besluit genomen is.”

De Bloemenhof

Ook zorgkwekerij De Bloemenhof op het zorgterrein is gesloten In verband met het norovirus. De afgelopen dagen was alles in gereedheid gebracht voor Moederdag, maar de verkoop kon niet plaatsvinden en dat is een strop voor de medewerkers die voor deze dag extra hun best hadden gedaan. Volgens Sam van den Brink, communicatie medewerker van ’s Heeren Loo, gaat het niet om levensbedreigende situaties. Wel worden alle maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Medewerkers die ziek thuis zitten, mogen pas weer aan het werk als ze 48 uur klachtenvrij zijn. Hoeveel mensen er op dit moment ziek zijn, is niet bekend. ,,Het zijn momentopnames,” legt Van den Brink uit. ,,De vlag kan er morgen weer heel anders voor hangen.”